divendres, 15 d’octubre del 2010

Plaça Universitat, una mostra del dinamisme urbà


Plaça Universitat, un escenari dinàmic, urbà, barceloní i cèntric. Avui ens mostra la seva capacitat de canvi. El motiu? Un recinte vallat de metall gris s’emporta gran part de la plaça i de la seva faceta més quotidiana. Els skaters esperen impacients que el seu espai torni a la normalitat per a poder patinar de nou. S’agrupen i conversen enlloc de saltar, caure, aixecar-se i tornar a saltar.

La gent mira encuriosida l’interior del recinte improvitzat. “Vius la moda?...La moda és al carrer!” anuncien els cartells penjats de les valles. Tot intrigats, els ciutadans que passegen pregunten sobre l’esdeveniment que tindrà lloc en breu a la guàrdia urbana, que vigila que no passi res d’imprevist. Dins del recinte destaquen tres pavellons negres, l’un enganxat a l’altre, formant una fila. Més enllà dels pavellons, una pasarel·la de color vermell, per on desfilaran els i les models, dóna un toc diferent i divertit a la plaça. Entre la pasarel·la i els bancs negres que els skaters desgasten a diari llimant les seves taules, s‘hi ha construït, amb cadires blanques de plàstic, un espai per al públic que observarà l’esdeveniment.

El sol es comença a amagar, l’ombra i un clima fred de tardor es comencen a apoderar de l’escenari. Al voltant de la mítica plaça, els cotxes circulen amb normalitat, produïnt sorolls típics de ciutat, com traient importància a l’ambient que es respira a Plaça Universitat.

1 comentari:

  1. tu sí que estàs "vallat"! en català hi ha tanques, no "valles"!!
    és "passarel·la"...
    Sol

    ResponElimina