divendres, 15 d’octubre del 2010

Apunt al natural (Andrea Martínez Pros)

LA PLAÇA DE JOAN COROMINES VISTA DES DE EL BAR DE LA FACULTAT DE COMUNICACIÓ BLANQUERNA (UNIVERSITAT RAMON LLULL)


Estic asseguda a la primera taula començant pel final del bar. És a dir, la que està sota el cartell negre amb lletres blanques que posa Blanquerna Sports. Des de la meva cadira i gràcies a la vidriera que recorre tota la paret del bar puc veure la plaça de Joan Coromines.

Al fons veig un gran edifici de color salmó. En aquest puc veure un arc on hi ha una porta semi-oberta amb reixes. Pel que puc observar, l’arc dóna lloc a un altre carrer o una altra plaça. Per sobre d’aquest hi ha dues files de finestres i una d’elles la està rentant una dona. Al costat esquerre de l’arc hi ha un bar. No puc llegir el seu nom. Només sé que la porta té lletres vermelles. Davant d’aquestes hi ha una terrassa amb taules i cadires ocupades per, suposo, estudiants o bé de Blanquerna, o bé de la UB de filosofia, historia i geografia. Al costat d’aquesta terrassa hi ha unes jardineres marrons que contenen uns petits arbustos donant intimitat a algunes taules.

Al fons i a la meva dreta hi ha l’edifici del MACBA. És blanc i té una gran vidriera semicircular. Tot això dóna un cert aire cosmopolita a la plaça. Davant d’aquest hi ha un grup de skaters que patina sobre una petita rampeta que posa: Museu d’art contemporani de Barcelona.

A la meva esquerra i també al fons hi ha una església –diria que romànica– que sembla estar en restauració. I al costat d’aquesta i extenent-se fins a la zona on s’entra a la facultat, un edifici de color granat amb les finestres envoltades de guix. Suposo que també deu estar en restauració. Davant de l’església i l’edifici, hi ha unes tanques de ferro cobertes per tela de sac de color blanc, blau i verd que tapen la zona d’obres. També puc veure com sobresurten dos blocs de maons apilats coberts amb plàstic.

Finalment, i en un pla general, veig una gran esplanada amb terra de color ocre envoltada per tres edificis molt diferents. Quatre contant la nostra facultat.
Aquesta plaça està ocupada per la gent del bar, i tres grups de persones que prenen la fresca. També hi ha un altre grup que grava un anunci. En aquesta plaça i en aquesta hora, no toca el sol. Només hi ha ombra i sembla que fa vent perquè les fulles dels arbres que hi ha repartits es mouen contínuament.

1 comentari: