divendres, 15 d’octubre del 2010

La Boqueria

Els mercats acostumen a ser espais on la gent va a comprar i marxa. Però el mercat de la boqueria està plegat de persones que es queden mirant les paradetes plenes de diversos aliments.
Des de l'interior del mercat veig molts estrangers que compren sucs naturals d'una de les fruiteries. Aquesta és una de les gràcies de la boqueria. Pots comprar sucs que fan allà mateix. Una de les altres gràcies és que fins i tot on hi ha la part més exòtica pots provar animals com escorpins, grills i d’altres. Ara mateix estic veient com una parella ja gran mira amb interès com el venedor està donant per probar un grill a un altre home o per exemple hi ha una familia bastant nombrosa d’estrangers que estan compant molts sucs amb milers de colors: blancs, vermells, taronges, grocs, roses, verds…
La boqueria és pràcticament un edifici turístic i ja no només per les parades amb la diversitat d’aliments si no per la seva grandària. Tot i estar dintre del mercat no he vist ni la meitat de les parades. L’espai és immens, et podries perdre entre el peix i la carn i aparèixer entre les fruites. A més el sostre és molt alt, tot i ser un sostre fosc, entre molta llum. Ja que l’estructura del mercat s’aguanta per columnes i no per parets. D’aquesta manera pots entrar per qualsevol dels cantons, això facilita el transport dels aliments que es fa per la part de darrera. I crea un espai amb molta lluminositat. Creant que tots els colors es vegin més intensos.
Sens dubte la boqueria és un mercat per visitar amb els sentits. Olorar la dolçor de les fruites, assaborir les olives, veure la varietat de colors i atrevir-se a provar l’exotisme que aporta el lloc. Dins de la boqueria et pots embriagar de tot això i més. Fins i tot asseure’t en un tamboret de la parada d’en Quim i beure xampany.

1 comentari: