divendres, 19 de novembre del 2010


Laporta considera la seva proposta com a única opció per arribar a la Independència

El líder de Solidaritat Catalana  visita la Facultat de Comunicació Blanquerna per demanar el vot als estudiants.



 “Declarar la Independència al Parlament de Catalunya serà el pas que ens portarà a la construcció d’un Estat propi en el si de la UE.” 




A nou dies de les Eleccions al Parlament, el candidat principal de Solidaritat Catalana, Joan Laporta, ha visitat avui la Facultat de Comunciació Blanquerna. El seu objectiu; defensar el seu programa electoral parlant del futur de Catalunya. La finalitat; captar el vot dels joves i demostrar la viabilitat d’un estat independent.

El seu discurs, ferm i decidit, ha girat bàsicament entorn la importància de tenir un estat propi. Laporta ha començat fent una apologia de la dignitat de la terra i la llegua catalanes i ha recalcat el seu objectiu d’aconseguir la Independència de l’Estat espanyol.

Lluitant contra el fet que “uns quants ens volen mantenir adormits”, s’ha reafirmat en la idea que Solidaritat Catalana és l’única que s’ha atrevit amb una proposta de tanta magnitud. Per  reforçar-ho, ha esmentat intel·lingentment les molt més humils propostes dels altres partits; D’ ERC ha dit que proposa “un referèndum totalment inviable”, de CiU n’ ha criticat el seu  precari intent d’aconseguir el concert econòmic, i del PSC ha reconegut que al menys “s’han tret la careta” i que “no en volen ni sentir a parlar”.  En resum, i utilitzant l’exemple de l’Estatut d’autonomia, ha volgut fer veure als joves que Catalunya està fent un  “ridícul històric”.

Seguint aquesta línia, ha passat a fer una crítica de la discriminació que reb Catalunya per part d’Espanya, parlant de les estructures, la sanitat, la indústria  i els 22.000 milions d’euros de dèficit fiscal. Per apropar-se als joves, ha assenyalat  també la poca disponibilitat de beques per estudiants catalans, que són d’un  8 %. Per ell, doncs, “Declarar la Independència ens permetrà administrar els recursos i poder decidir sobre totes aquestes matèries.”

 Si alguna cosa no es pot negar és que Laporta és carismàtic, i no li ha calgut massa per guanyar-se la simpatia del públic estudiantil. Durant el torn de preguntes no han faltat les felicitacions i els reconeixements. Amb el seu diàleg proper ha aconseguit crear una espècie de recolzament col·lectiu, i durant les gairebé dues hores que ha durat la xerrada, la paraula “prosperitat” ha tingut un petit lloc en l’esperit d’aquests joves inquiets. 
I és que costa resistir-se a la promesa d'un canvi renovador, però només el temps dirà si tantes esperances es faran a la fi realitat o, com en tants altres casos, es convertiran en una vana il·lusió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada