divendres, 19 de novembre del 2010

Amb la independència per bandera

Un Joan Laporta molt sincer i proper als estudiants reclama el seu vot per la independència

Deu minuts passades les deu entrava a la sala. Joan Laporta, líder del partit Solidaritat Catalana per la Independència (SI), duia una americana gris clar que combinava perfectament amb la seva camisa blanca i una corbata vermella que donava un toc de  color. Laporta ha entrat acompanyat del periodista i professor d’educació política Toni Aira, amb qui ja es coneixia de l’etapa de president del Futbol Club Barcelona. La sala era a parar i el públic entregat a un Laporta que era conscient que aquest és el seu “target market” més important, i que era una gran ocasió per defensar el seu projecte.

Toni Aira ha presentat Laporta amb una frase resum molt encertada com ha estat el “Eppur si mueve” de Galileo Galilei, ( i malgrat tot es mou) que resumia la idea de “supervivent” de Laporta davant els constants atacs que rep per part sobretot de la premsa espanyola.

Toni Aira, presentador de la conferència, amb Joan Laporta
Llavors ha estat el moment de començar la conferència. Laporta ha estat molt sincer i directe en tots els aspectes durant la seva exposició. Constantment podíem veure el seu perfil d’advocat quan es referia a diverses lleis i tractats per tal d’explicar com solucionaria el projecte més important de la seva coalició: la independència. Amb la independència, “Catalunya lluitaria per ser un dels estats més poderosos del món” afirmava Laporta. Llavors ens ha parlat de números. L’espoli fiscal és de 22.000 milions d’euros, el que suposaria uns 3.000 euros l’any més per català. Mentrestant, els estudiants  catalans suposen un 18% dels de tot l’estat mentre que només reben el 8% de les beques. Davant aquest últim problema Laporta proposa unes beques de 8.000 euros l’any per els estudiants, fet que ha fet arrancar un dels primers grans aplaudiments.
“Aconseguir ser el millor Estat del món, democràtic, eficient i modern” deia Laporta, que veu en el seu partit com l`únic de donar aquest pas endavant per tal d’aconseguir la independència. En un breu resum a l’actualitat política, a criticat a ERC per no haver fet un bon paper en el govern del tripartit, per no haver dimitit quan els altres partits es van negar a la independència i per “acceptar” el retall de l’estatut, considerant que les crítiques actuals de Joan Puigcercós són únicament un arma electoral. També ha criticat CiU per un concert econòmic que considera inviable i ha destacat que per fi PSC s’ha tret la careta, mostrant que no volen independència, que no són més que uns manats del PSOE i senyalant que cap partit independentista hauria de pactar amb ells.

Per acabar, ha destacat que si aquelles més de 1.250.000 persones que van manifestar-se per la independència a Barcelona el votessin, aconseguirien més dels 68 escons (majoria absoluta) amb els quals podrien aconseguir la independència.
I  Joan Laporta ha sigut el primer dels candidats que ha demanat directament el vot, com ha indicat Toni Aira, donant pas a una de les escenes més curioses de la conferència: Laporta ha demanat el vot a tothom , i ha demanat que sobretot votem i no ho fem en blanc, ja que és un gest molt lleig com ha passat en l’actualitat, eludint indirectament a Sandro Rosell, actual president del Futbol Club Barcelona, que va votar en blanc sobre la qüestió de denunciar la junta directiva de Joan Laporta o no després d’haver-ho plantejat ell. Aquesta curiositat ha despertat una de les més grans ovacions matí.

En el torn de preguntes, Joan Laporta s’ha mostrat encara més proper i entenedor per els joves entrevistadors. Ha parlat  d’un projecte econòmic per superar la crisi basat en inversió en infraestructures i educació, s’ha mostrat contrari al copago en la sanitat, ha indicat que el procés d’independència es podria aconseguir fàcilment per la via pacífica. Quan ha sigut preguntat per com vol entrar a la Unió Europea si tots els països han d’estar  d’acord i Espanya no ho estaria, ha indicat que com Espanya també es modificaria, aquesta també hauria de tornar a entrar a la UE, i com Catalunya diu que compleix tots els requisits de la UE estar convençut que entraria sense problemes.
Joan Laporta amb alguns estudiants
Laporta no ha fugit de cap pregunta, contestant a les acusacions d’Eduardo Inda (director de Marca) i altres medis del que Laporta anomena “Caverna mediàtica ultraespanyolista” sobre la seva teòrica “corrupció”, sobre el “fitxatge” de Maria Lapiedra, actriu porno, que ha desmentit rotundament dient que únicament ha mostrat la seva intenció de votar SI i ha fet una crítica als mitjans de comunicació per no fer-li prou propaganda, indicant que “Per sort, tenim la xarxa” que és la seva principal font de contacte durant aquesta campanya.


Finalment, amb alguna pregunta més que Toni Aira ha llegit del Twitter, la conferència de Joan Laporta, amb record de públic ( i havia prou gent de peus) i de temps ( prop de dues hores) ha acabat, donant pas a una gran ovació per Laporta, seguida de la firmada d’autògrafs i fotografies amb els assistents, que han marxat encantats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada