divendres, 19 de novembre del 2010

Joan Laporta a FC Blanquerna

“Dipositar la papereta per a SI és el pas per un millor futur” J.Laporta
El candidat a la presidència de la Generalitat defensa la independència com a única alternativa per a sortir de la crisi.

Toni Aira i Joan Laporta a l'auditori de Blanquerna 
Durant la pre-campanya i la campanya electoral, La Facultat de Comunicació Blanquerna ha obert les seves portes als candidats a la presidència de la Generalitat. Avui ha estat el torn de Joan Laporta i el seu partit Solidaritat Catalana per la Independència.  L’acte ha estat presentat per Toni Aira, periodista, professor i ex-alumne de la facultat.

   “He fet el pas a la política i estic cada cop més content d’haver-ho fet”. Així iniciava Joan Laporta el seu discurs davant els alumnes. Al llarg de la conferència, Laporta ha tractat molts temes amb els estudiants i, fins i tot, ha allargat la seva xerrada gairebé dues hores. El candidat de Solidaritat Catalana ha mostrat el seu desig per una Catalunya lliure, rica i orgullosa tal i com diu el seu lema de campanya “Catalunya, proper Estat d’Europa”. I és que essent així,  “Catalunya seria el quart Estat europeu de major renda per càpita i a més, acabaríem amb l’espoli fiscal de 22 mil milions d’euros que Catalunya paga anualment a l’Estat Espanyol i no li serveixen per a res”.

   Per a Solidaritat Catalana, la independència és la única forma de sortir de la crisi i ha afirmat als estudiants que han de reaccionar, que és una qüestió d’extrema necessitat. Laporta proposa invertir en infraestructures i polítiques educatives, a més de fomentar el corredor ferroviari del mediterrani –que permetrà importar productes de l’Àsia a Catalunya per mitjà dels ports de Tarragona i Barcelona–.

    Joan Laporta ha ofert també la seva opinió sobre els altres partits polítics, sobretot d’aquells que “diuen que volen la independència, i un cop tenen el poder no lluiten per ella” en al·lusió a ERC i CiU. D’aquests últims, ha afirmat que “han esdevingut uns botiflers més. Jo sóc dels que els ha votat i m’han decebut enormement”. Ha afegit també que no li agradaria treure menys escons que el PPC i s’ha sumat a la crítica del polèmic videojoc d’Alícia Sánchez-Camacho.

    En la xerrada, el candidat a la presidència s’ha mostrat proper i directe amb els estudiants: “Necessitem que feu el pas. Us vinc a demanar el vot per la independència, per fer de Catalunya el millor estat del món. Dipositar la papereta de SI és el pas per a un millor futur”.  Fins i tot, ha tingut temps de bromejar amb els alumnes dient que “votar en blanc és lleig, i no dóna resultats” referint-se al vot de Sandro Rossell, actual president del Barça. Sobre aquest fet, s’ha sincerat amb els alumnes i ha afirmat que ha interposat una demanda al Grup Godó, a qui ha titllat de caverna mediàtica espanyolista.

   Un cop acabat el míting, Joan Laporta ha mostrat un cop més la seva proximitat amb els alumnes deixant que tots tinguessin l’oportunitat de fer-li preguntes –algunes més polèmiques que d’altres- i després ha passat una estona fent-se fotografíes i xerrant amb els estudiants, a qui ha confessat que “el Barça guanyarà al Madrid. Tenim el millor equip”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada