divendres, 19 de novembre del 2010

Joan Laporta

“Al loro” amb la  independència

 ·      “Espanya ens ha portat a la crisi econòmica i moral.   Volem una Catalunya plena, rica i orgullosa” ha manifestat Joan Laporta fent campanya a la facultat de comunicació Blanquerna

·      Propugna una Catalunya lliure i no com un subgènere espanyol


A pocs dies de les eleccions autonòmiques, Joan Laporta ha visitat avui la facultat de comunicació Blanquerna, fent campanya del seu partit polític, Solidaritat Catalana i mostrant als alumnes de la facultat els seus objectius com a futur president. Un cop acabada la seva tasca com a president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta es disposa a iniciar una nova etapa en l’àmbit polític on el seu objectiu és guanyar les pròximes eleccions que es celebraran el pròxim 28 de Novembre.

Joan Laporta té un discurs i una ideologia clars i així ens ho ha fet veure. Amb una cara seriosa i contundent, ha exposat el seu pla electoral d’una forma transparent: declarar Catalunya com un Estat independent. Ha estat un discurs força directe, sense ambigüitats on reiteradament ha insistit en el tracte d’ espoli fiscal que practica el govern espanyol sobre Catalunya. La política fiscal ens treu als catalans 22 mil milions d’euros cada any a canvi de res, i segons Laporta, aquest és un motiu més que suficient per declarar la independència.

Per altra banda, s’ha mostrat com un ésser proper a la societat que es preocupa per cada un dels individus de Catalunya i dels diferents grups socials que hi ha. Ha ressaltat la discriminació en què es troba l’educació. Hi ha un 18% de població estudiantil i només un 8% reben beques. Si Catalunya fos independent s’hi podrien destinar entre 8.500€ l’any per millorar i ampliar aquestes beques estudiantils. Contra la política de l’actual president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, qui ha aplicat la congelació de pensions i reduït els sous als funcionaris a causa de la crisi econòmica global que ha causat milers d’aturats, Laporta proposa augmentar les pensions fins a 2.500€ més, invertir en infraestructures i aprofitar el corredor mediterrani per crear nous llocs de treball i reduir considerablement l’atur.

La proposta de Joan Laporta és clara: la independència, però  apart, pretén que Catalunya sigui un Estat que formi part de la Unió Europea. Sembla una bogeria, però seríem el 4rt Estat amb renda per càpita. D’aquí, Joan Laporta treu la conclusió que Espanya ens empobreix considerablement.

Per què votar Solidaritat Catalana? Aquesta era la pregunta que rondava pel cap de tots els presents en la sala. Primerament cal votar-los si es desitja la independència de Catalunya. Molts partits, afirmava Laporta, com Convergència i Unió o Esquerra Republicana de Catalunya tenen propostes bones però que són inviables dins del marc constitucional. Ell admet que havia votat a aquests partits i sempre l’han decebut, per aquest motiu ell crea aquest nou Solidaritat Catalana, que sí ens portarà cap a la independència.

Cal destacar la gran habilitat de Joan Laporta com a comunicador i el gran carisma que transmet al públic. Aquests aspectes els ha manifestat clarament en la ronda de preguntes on ha demostrat que té molt a dir per les llargues respostes que donava. Malgrat algunes preguntes més complicades i compromeses hem d’admetre la capacitat que té per defensar-se de les males llengües. Ara només caldrà veure com el sr. Laporta aconsegueix els 68 escons per entrar al parlament de Catalunya i com es defensa davant del parlament de Madrid per demanar la independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada