dissabte, 20 de novembre del 2010

LAPORTA VOL ACONSEGUIR ELS VOTS DELS ESTUDIANTS DE BLANQUERNA.


El líder de Solidaritat Catalana per la independència, Joan Laporta, ha fet un dels mítings de la campanya electoral aquest matí a la Facultat de Comunicació de Blanquerna. 
Joan Laporta comença insistent amb la comparació de Catalnya i Espanya, explicant els avantatges
que comporten el fet de que Catalunya sigui un Estat de la Unió Europea. El primer avantatge que
esmena és acabar amb l'espoli fiscal de més de 22.000 milions d'euros que l'Estat espanyol ens pren cada l'any a canvi de res. L'espoli fiscal és la diferencia que paguem els catalans i les inversions i la despesa que la ciutat espanyola fa a Catalunya. Això vol dir que ens prenen 60 milions d'euros al dia a canvi de res, i que pel català representa 3.000 euros l'any a canvi de res. Parla de la discriminació per part dels estudiants de catalunya, 18% de l'Estat espanyol, que només reben el 8% de les beques. Això és discriminatori respecte altres estudiants de l'estat i és intolerable.
Laporta diu que tota aquesta discriminació referent a les seves infrastructures, a les polítiques educatives, a la nostra sanitat, a les indústries, s'acabarà amb la independència del Parlament de Catalunya i comencem el procés que fa la construcció d'un Estat que serà en el sí de la Unió Europea. Tot això ho fonamenten a raons econòmiques i la única via per a progessar i que catalunya surti de la crisi econòmica és que Catalunya pugui administrar plenament els seus recursos.
El que volen és que els ciutadans de catalunya facin el pas per deixar de dependre de l'Estat espanyol. Volen una Catalunya lliure, rica, plena, orgullosa del seu passat, del seu present, del seu futur. Volen una Catalunya capaç de regir els seus destins, que tots aquests greuges que estem patint siguin un mal record del passat, i això serà quan els catalans comensem a construir el nostre futur com a nació, on tindrem una terra que els catalans/es tindran una terra amb la seva llengua, la seva identitat, la seva cultura. Volen un Estat que només pensi ens els interessos dels catalans.
Laporta va enllaçant els temes, fins que arriba a explicar els seus antics vots cap a Esquerra republicana i convergència pero el seu vot depenia del cabreig que portava. Els catalans no hem d'anar pel món amagats. El que volen és declarar la independència de Catalunya, es necessiten 68 escons; proposen una conselleria en cap, que s'encarregui del reconeixement internacional de la declaraci´d'independència de Catalunya, la crecaió d'una agencia tributaria catalana que s'encarregui de recaptar tots el impostos que paguen els catalans, la creació de la seguretat social catalana, que s'encarregui i de les pensions. Al finalitzar l'explicació i els perquès de la independencia catalana, s'obra un torn de preguntes en que Laporta contesta amb poca breugetat. La conferència semblava haver estat un èxit per la participació contínua dels estudiants de comunicació de Blanquerna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada