http://www.catradio.cat/audio/1064/Ultim-butlleti-desports
divendres, 10 de desembre del 2010
Temps CATRADIO - Francesc Mauri
Agenda Cultural TRESC
http://www.catradio.cat/reproductor/449289
dijous, 9 de desembre del 2010
dimecres, 1 de desembre del 2010
Camí d'Ítaca
Palau Sant Jordi, mítin final d'Artur Mas |
He fet acte de presència a un homenatge a la catalanitat més que al míting de tancament dels compatriotes convergents.
El líder nacionalista, que amb aquestes eleccions protagonitza el tercer assalt a la presidència de la Generalitat, apareix emocionat i agraït a un públic que embogeix amb el so d’unes paraules que
esdevenen sentència.
esdevenen sentència.
“No som tant lluny d’arribar-hi. El Palau és ple de caliu, ple de ganes de canvi. Ahir els socialistes van omplir aquest Palau de ressentiment, nosaltres l’hem omplert d’il·lusió” aquestes han estat les paraules de Pep Plaza, sublim en el seu paper d’animador.
No podem oblidar tampoc, les paraules del mite: “Catalans, us he de donar una bona notícia” fins aquí, l’expresident de CiU aconsegueix captar l’atenció de tot un públic, nerviós per escoltar la bona nova. Es fa un silenci. “Tenim país”. Ha parat el món, cada membre del públic té el seu moment de reflexió. Tornem a la realitat. Ara ho entenem tots, en Pujol ha fet al·lusió al fet de que el poble català s’ha aixecat per fer pinya. Per fer país. Ara ja no estem atents, aquestes bones noves no són tan noves però a en Pujol li ho perdonem tot. També li donem per bo el seu discurs repetitiu i repetidament, l’aplaudim. Aquest home ha fet molt de país.
Per una nit, el Sant Jordi vesteix de senyera. Posa la pell de gallina.
“Durant els darrers anys, hem estat un vaixell amb el que no vèiem terra. Quan estàs a mar obert tens per als teus somnis, tota la profunditat de l’horitzó i tota l’altura del cel per alimentar la il·lusió. Sabíem que no podíem canviar la direcció del vent, però podíem orientar les veles per aprofitar-lo quan bufés. Si arribem a Ítaca, aquest vell viatge ja ha valgut la pena” Artur Mas ens ha commogut a tots recitant la millor metàfora que podíem escoltar.
“Durant els darrers anys, hem estat un vaixell amb el que no vèiem terra. Quan estàs a mar obert tens per als teus somnis, tota la profunditat de l’horitzó i tota l’altura del cel per alimentar la il·lusió. Sabíem que no podíem canviar la direcció del vent, però podíem orientar les veles per aprofitar-lo quan bufés. Si arribem a Ítaca, aquest vell viatge ja ha valgut la pena” Artur Mas ens ha commogut a tots recitant la millor metàfora que podíem escoltar.
dissabte, 27 de novembre del 2010
MÉS LLIBERTAT I PLURALITAT
"El futur de Catalunya passa pel PP"
Ahir dia 25 de Novembre a l’Hospitalet es va duu a terme el míting del PP impartit pels seus líders: Mariano Rajoy, president del PP ; Alicia Sanchez-Camacho, candidata a la presidència per Catalunya i Alberto Fernández, líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona.
Tots tres van dictar unes paraules amb la finalitat de donar confiança als seus seguidors i sobretot de convèncer a aquells que no tenen clar el seu vot.
Els tres politics van ser aclamats constantment per tothom. A les seves mans hi havia una gran quantitat de gent que els admirava i quedaven meravellats amb les seves paraules. Banderes, crits i cants: és el que va protagonitzar el míting d’ahir.
Tot just van arribar al poliesportiu d’Hospitalet, el líder del PP a l’Ajuntament de BCN Alberto Fernández va iniciar el seu discurs. Ell remarcava repetidament que si Espanya anava malament, Catalunya anava encara pitjor. La intenció per impartir el referèndum per la Independència s’havia d’abolir i que s’havia de buscar el referèndum que aportés solucions, que permetés arribar sense problemes a fi de mes i un referèndum amb solucions que es podrien dur a terme gràcies a Alicia Sanchez-Camacho. Deixava clar que el vot de PPC és totalment decisiu per deixar enrere el Tripartit.
Tot seguit, el va continuar el president del PP, Mariano Rajoy. Amb una postura segura i positiva agraïa a tots els ciutadans ,que es trobaven dins el poliesportiu, que creiessin en les idees en les que creuen milions de persones i que ens porten a un futur millor i amb més llibertat. Sí, aquesta és la paraula que es va fer patent durant tot el míting, tant per Rajoy com per l’Alicia Sanchez – Camacho: llibertat. “Totes les lleis, sancions, multes i decrets sobren” deia Mariano Rajoy amb fermesa. Rajoy proposava un govern per Catalunya en el qual hi hagi més estabilitat, més llibertat, més treball i més solucions per a l’economia.
Atacava constantment a Mas i als socialistes d’imposar i prohibir el bilingüisme. Els criticava la seva falta de compromís per part dels socialistes davant de situacions que no s’han establert, principalment la qüestió que ja porta un temps sent discutida: els trens i el seu intent de col•locar-los sota terra.
Dins el mateix acte, tots els seus seguidors a l’uníson van començar a aclamar: Zapatero dimisón. Paraules que donaven força als líders del PP. Rajoy va finalitzar amb unes paraules que deixaven en bon lloc a la candidata a la presidència de la Generalitat : “ Alicia se le adora, es flexible y firme. Alicia es la mejor” afirmava.
A continuació, va parlar la protagonista, Alicia Sanchez-Camacho. Aquesta amb un somriure d’orella a orella expressava les seves ganes de tirar endavant aquest projecte.
“El cambio de Catalunya es el cambio de España” afirmava.
Renunciava totalment a que el tripartit fos substituït pel govern de Mas on l’unic que pot aportar es més problemes i la divisió de la societat.
Reclamava el suport dels ciutadans i es comprometia a portar la veu dels catalans al Parlament de Catalunya i el dels que estan cansat d’un govern de Tripartit que els ha desprestigiat.
En aquest mateix instant, els seus seguidors aclamaven amb eufòria: “PRESIDENTA, PRESIDENTA”.
Defensava que els pensionistes abandonats per Mas, Montilla i ZP són els que més ajuda necessiten i se’ls ha de començar a tractar cuidadosament.
En aquest partit es busca la llibertat, l’alliberació de sancions i multes i sobretot la normalitat institucional. Sortir de la crisi és el seu primer objectiu i també dels problemes que han generat els socialistes i CIU. Així com generar més llocs de treball.
Bilingüisme. No prohibir-lo, al contrari, donar-li més força i més llibertat. Permetre l’ús de les dues llengües.
Sanchez-Camacho finalitzava el discurs amb aquestes paraules: “Estic disposada a lluitar per una Catalunya millor i la que necessiten els catalans”.
Aplaudiments, crits i estima als líders es feia notar en acabar aquest míting realitzat a l’Hospitalet.
diumenge, 21 de novembre del 2010
dissabte, 20 de novembre del 2010
LAPORTA VOL ACONSEGUIR ELS VOTS DELS ESTUDIANTS DE BLANQUERNA.
El líder de Solidaritat Catalana per la independència, Joan Laporta, ha fet un dels mítings de la campanya electoral aquest matí a la Facultat de Comunicació de Blanquerna.
Joan Laporta comença insistent amb la comparació de Catalnya i Espanya, explicant els avantatges
que comporten el fet de que Catalunya sigui un Estat de la Unió Europea. El primer avantatge que
esmena és acabar amb l'espoli fiscal de més de 22.000 milions d'euros que l'Estat espanyol ens pren cada l'any a canvi de res. L'espoli fiscal és la diferencia que paguem els catalans i les inversions i la despesa que la ciutat espanyola fa a Catalunya. Això vol dir que ens prenen 60 milions d'euros al dia a canvi de res, i que pel català representa 3.000 euros l'any a canvi de res. Parla de la discriminació per part dels estudiants de catalunya, 18% de l'Estat espanyol, que només reben el 8% de les beques. Això és discriminatori respecte altres estudiants de l'estat i és intolerable.
Laporta diu que tota aquesta discriminació referent a les seves infrastructures, a les polítiques educatives, a la nostra sanitat, a les indústries, s'acabarà amb la independència del Parlament de Catalunya i comencem el procés que fa la construcció d'un Estat que serà en el sí de la Unió Europea. Tot això ho fonamenten a raons econòmiques i la única via per a progessar i que catalunya surti de la crisi econòmica és que Catalunya pugui administrar plenament els seus recursos.
El que volen és que els ciutadans de catalunya facin el pas per deixar de dependre de l'Estat espanyol. Volen una Catalunya lliure, rica, plena, orgullosa del seu passat, del seu present, del seu futur. Volen una Catalunya capaç de regir els seus destins, que tots aquests greuges que estem patint siguin un mal record del passat, i això serà quan els catalans comensem a construir el nostre futur com a nació, on tindrem una terra que els catalans/es tindran una terra amb la seva llengua, la seva identitat, la seva cultura. Volen un Estat que només pensi ens els interessos dels catalans.
Laporta va enllaçant els temes, fins que arriba a explicar els seus antics vots cap a Esquerra republicana i convergència pero el seu vot depenia del cabreig que portava. Els catalans no hem d'anar pel món amagats. El que volen és declarar la independència de Catalunya, es necessiten 68 escons; proposen una conselleria en cap, que s'encarregui del reconeixement internacional de la declaraci´d'independència de Catalunya, la crecaió d'una agencia tributaria catalana que s'encarregui de recaptar tots el impostos que paguen els catalans, la creació de la seguretat social catalana, que s'encarregui i de les pensions. Al finalitzar l'explicació i els perquès de la independencia catalana, s'obra un torn de preguntes en que Laporta contesta amb poca breugetat. La conferència semblava haver estat un èxit per la participació contínua dels estudiants de comunicació de Blanquerna.
divendres, 19 de novembre del 2010
Joan Laporta: "La independència és una qüestió d'extrema necessitat"
Respecte els altres candidats que han vingut a presentar les seves propostes, Laporta ha batut els rècords de públic i temps de l'auditori.
Respecte els altres candidats que han vingut a presentar les seves propostes, Laporta ha batut els rècords de públic i temps de l'auditori.
A les deu i escaig del matí, Joan Laporta ha entrat a l’auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna. Se l’ha rebut amb aplaudiments. Segurament més motivats per la seva labor com a president del FC Barcelona i per la mitomania estudiantil, que no pas pel seu paper com a polític novell. Una breu introducció de Toni Aira, professor de la facultat, ha precedit la presentació de la proposta política de Solidaritat Catalana per la Independència.
Pels qui encara no ho tenen clar ni pel nom del partit, tot el programa electoral gira al voltant de la voluntat de proclamar Catalunya com un estat independent. Almenys això ens ha fet entendre l’amic Joan. A partir d’aquí ens ha exposat els motius pels quals és necessari estimular el nostre sentiment d’autonomia respecte l’Estat espanyol. Primerament, l’espoli fiscal en el qual ens té sotmesos el Govern d’Espanya. Laporta ha dit que ens prenen anualment uns 22 milions d’euros. Atenció al verb prendre: realment ens ha transmès com veu les coses. Tot seguit, i ben atent al seu públic, ha esmentat que només el 8% de les beques de l’Estat espanyol es concedeixen als estudiants catalans, fet que ha qualificat d’intolerable.
Mantenint sempre una mirada especialment crítica i dura amb la sentència del Tribunal Constitucional d’aquest 28 de juny, Laporta ha fet una crida a la dignitat nacional per la discriminació rebuda per part d’Espanya i per ser anomenats “subespecies del género español”. Per a contraatacar, SI planteja construir “una Catalunya joiosa i orgullosa del seu passat i futur”, com ha declarat Laporta; una Catalunya que, si esdevingués estat, seria el quart d’Europa en renda per càpita; una Catalunya que només pensi en els interessos dels catalans.
Joan Laporta també ha volgut deixar clar, des del primer moment, que l’objectiu principal del partit, la independència, suposarà sempre un punt positiu per a Catalunya. A nivell polític europeu ha mencionat que “si no tens un estat, no et consideren” i ha afegit que ser independents és “una qüestió d’extrema necessitat”.
Tan aviat com ha pogut, Laporta ha passat a criticar els altres partits polítics. Primer de tot s’ha identificat com a votant d’ERC i CiU en un passat. Acte seguit ha rebutjat la idea del referèndum per a la independència que proposa ERC i l’ha qualificat de la següent manera: “inviable constitucionalment i políticament”. Ha fet menció a part de la confrontació amb altres comunitats, duta a terme per Joan Puigcercós, i que ha caracteritzat d’estratègia electoralista. Com era d’esperar, el tripartit no se n’ha salvat i també ha rebut gràcies al seu paper amb l’Estatut d’Autonomia, que Laporta ha condemnat com “el ridícul més espantós dels últims anys”. “Només en queden les tapes”, ha afegit. També ha assegurat que "seria un un error històric fer-los confiança”, referint-se als partits més grans.
Després s’ha referit a propostes per sortir de la crisi actual. La inversió en infraestructures i en educació, com les beques-salaris per a estudiants de fins a 8.500 € l’any, semblen ser la solució per a SI. D’altra banda, en el cas de declarar la independència al Parlament i tenir èxit, Laporta ha promès un govern que permeti la transició de Catalunya com a Estat.
Joan Laporta al bar Sol després de la presentació, amb dos alumnes exemplars. |
Per acabar, un detall que ha tingut lloc acabada la xerrada i abans de les preguntes, quan ha mostrat els quatre dits d’una mà, simbolitzant l’estelada.
Amb la independència per bandera
Un Joan Laporta molt sincer i proper als estudiants reclama el seu vot per la independència
Deu minuts passades les deu entrava a la sala. Joan Laporta, líder del partit Solidaritat Catalana per la Independència (SI), duia una americana gris clar que combinava perfectament amb la seva camisa blanca i una corbata vermella que donava un toc de color. Laporta ha entrat acompanyat del periodista i professor d’educació política Toni Aira, amb qui ja es coneixia de l’etapa de president del Futbol Club Barcelona. La sala era a parar i el públic entregat a un Laporta que era conscient que aquest és el seu “target market” més important, i que era una gran ocasió per defensar el seu projecte.
Toni Aira ha presentat Laporta amb una frase resum molt encertada com ha estat el “Eppur si mueve” de Galileo Galilei, ( i malgrat tot es mou) que resumia la idea de “supervivent” de Laporta davant els constants atacs que rep per part sobretot de la premsa espanyola.
Toni Aira, presentador de la conferència, amb Joan Laporta |
Llavors ha estat el moment de començar la conferència. Laporta ha estat molt sincer i directe en tots els aspectes durant la seva exposició. Constantment podíem veure el seu perfil d’advocat quan es referia a diverses lleis i tractats per tal d’explicar com solucionaria el projecte més important de la seva coalició: la independència. Amb la independència, “Catalunya lluitaria per ser un dels estats més poderosos del món” afirmava Laporta. Llavors ens ha parlat de números. L’espoli fiscal és de 22.000 milions d’euros, el que suposaria uns 3.000 euros l’any més per català. Mentrestant, els estudiants catalans suposen un 18% dels de tot l’estat mentre que només reben el 8% de les beques. Davant aquest últim problema Laporta proposa unes beques de 8.000 euros l’any per els estudiants, fet que ha fet arrancar un dels primers grans aplaudiments.
“Aconseguir ser el millor Estat del món, democràtic, eficient i modern” deia Laporta, que veu en el seu partit com l`únic de donar aquest pas endavant per tal d’aconseguir la independència. En un breu resum a l’actualitat política, a criticat a ERC per no haver fet un bon paper en el govern del tripartit, per no haver dimitit quan els altres partits es van negar a la independència i per “acceptar” el retall de l’estatut, considerant que les crítiques actuals de Joan Puigcercós són únicament un arma electoral. També ha criticat CiU per un concert econòmic que considera inviable i ha destacat que per fi PSC s’ha tret la careta, mostrant que no volen independència, que no són més que uns manats del PSOE i senyalant que cap partit independentista hauria de pactar amb ells.
Per acabar, ha destacat que si aquelles més de 1.250.000 persones que van manifestar-se per la independència a Barcelona el votessin, aconseguirien més dels 68 escons (majoria absoluta) amb els quals podrien aconseguir la independència.
I Joan Laporta ha sigut el primer dels candidats que ha demanat directament el vot, com ha indicat Toni Aira, donant pas a una de les escenes més curioses de la conferència: Laporta ha demanat el vot a tothom , i ha demanat que sobretot votem i no ho fem en blanc, ja que és un gest molt lleig com ha passat en l’actualitat, eludint indirectament a Sandro Rosell, actual president del Futbol Club Barcelona, que va votar en blanc sobre la qüestió de denunciar la junta directiva de Joan Laporta o no després d’haver-ho plantejat ell. Aquesta curiositat ha despertat una de les més grans ovacions matí.
En el torn de preguntes, Joan Laporta s’ha mostrat encara més proper i entenedor per els joves entrevistadors. Ha parlat d’un projecte econòmic per superar la crisi basat en inversió en infraestructures i educació, s’ha mostrat contrari al copago en la sanitat, ha indicat que el procés d’independència es podria aconseguir fàcilment per la via pacífica. Quan ha sigut preguntat per com vol entrar a la Unió Europea si tots els països han d’estar d’acord i Espanya no ho estaria, ha indicat que com Espanya també es modificaria, aquesta també hauria de tornar a entrar a la UE, i com Catalunya diu que compleix tots els requisits de la UE estar convençut que entraria sense problemes.
Joan Laporta amb alguns estudiants |
Laporta no ha fugit de cap pregunta, contestant a les acusacions d’Eduardo Inda (director de Marca) i altres medis del que Laporta anomena “Caverna mediàtica ultraespanyolista” sobre la seva teòrica “corrupció”, sobre el “fitxatge” de Maria Lapiedra, actriu porno, que ha desmentit rotundament dient que únicament ha mostrat la seva intenció de votar SI i ha fet una crítica als mitjans de comunicació per no fer-li prou propaganda, indicant que “Per sort, tenim la xarxa” que és la seva principal font de contacte durant aquesta campanya.
Finalment, amb alguna pregunta més que Toni Aira ha llegit del Twitter, la conferència de Joan Laporta, amb record de públic ( i havia prou gent de peus) i de temps ( prop de dues hores) ha acabat, donant pas a una gran ovació per Laporta, seguida de la firmada d’autògrafs i fotografies amb els assistents, que han marxat encantats.
Laporta considera la seva proposta com a única opció per arribar a la Independència
El líder de Solidaritat Catalana visita la Facultat de Comunicació Blanquerna per demanar el vot als estudiants.
“Declarar la Independència al Parlament de Catalunya serà el pas que ens portarà a la construcció d’un Estat propi en el si de la UE.”
“Declarar la Independència al Parlament de Catalunya serà el pas que ens portarà a la construcció d’un Estat propi en el si de la UE.”
A nou dies de les Eleccions al Parlament, el candidat principal de Solidaritat Catalana, Joan Laporta, ha visitat avui la Facultat de Comunciació Blanquerna. El seu objectiu; defensar el seu programa electoral parlant del futur de Catalunya. La finalitat; captar el vot dels joves i demostrar la viabilitat d’un estat independent.
El seu discurs, ferm i decidit, ha girat bàsicament entorn la importància de tenir un estat propi. Laporta ha començat fent una apologia de la dignitat de la terra i la llegua catalanes i ha recalcat el seu objectiu d’aconseguir la Independència de l’Estat espanyol.
Lluitant contra el fet que “uns quants ens volen mantenir adormits”, s’ha reafirmat en la idea que Solidaritat Catalana és l’única que s’ha atrevit amb una proposta de tanta magnitud. Per reforçar-ho, ha esmentat intel·lingentment les molt més humils propostes dels altres partits; D’ ERC ha dit que proposa “un referèndum totalment inviable”, de CiU n’ ha criticat el seu precari intent d’aconseguir el concert econòmic, i del PSC ha reconegut que al menys “s’han tret la careta” i que “no en volen ni sentir a parlar”. En resum, i utilitzant l’exemple de l’Estatut d’autonomia, ha volgut fer veure als joves que Catalunya està fent un “ridícul històric”.
Seguint aquesta línia, ha passat a fer una crítica de la discriminació que reb Catalunya per part d’Espanya, parlant de les estructures, la sanitat, la indústria i els 22.000 milions d’euros de dèficit fiscal. Per apropar-se als joves, ha assenyalat també la poca disponibilitat de beques per estudiants catalans, que són d’un 8 %. Per ell, doncs, “Declarar la Independència ens permetrà administrar els recursos i poder decidir sobre totes aquestes matèries.”
Si alguna cosa no es pot negar és que Laporta és carismàtic, i no li ha calgut massa per guanyar-se la simpatia del públic estudiantil. Durant el torn de preguntes no han faltat les felicitacions i els reconeixements. Amb el seu diàleg proper ha aconseguit crear una espècie de recolzament col·lectiu, i durant les gairebé dues hores que ha durat la xerrada, la paraula “prosperitat” ha tingut un petit lloc en l’esperit d’aquests joves inquiets.
I és que costa resistir-se a la promesa d'un canvi renovador, però només el temps dirà si tantes esperances es faran a la fi realitat o, com en tants altres casos, es convertiran en una vana il·lusió.
JOAN LAPORTA DEMANA EL VOT ALS ESTUDIANTS DE BLANQUERNA
A vuit dies de les eleccions al Parlament de Catalunya Joan Laporta ha presentat la seva proposta electoral a l’auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna amb un missatge ben clar: és el moment de la independència de Catalunya.
La Facultat de Comunicació Blanquerna ha rebut avui a Joan Laporta, cap de llista de Solidaritat Catalana per la Independència i ex-president del FC Barcelona. Davant d'un auditori amb rècord d'audiència, el candidat ha parlat sobre les seves propostes pel futur de Catalunya i ha demanat el vot als estudiants.
Laporta ha defensat d'una forma contundent la independència de Catalunya per "deixar d'estar instal·lats en el dependre de l'Estat Espanyol" i gaudir d'una "Catalunya lliure, rica, plena i joiosa del seu futur". Ha insistit en què és el moment d’acabar amb l’espoli fiscal de 22.000 milions que cada any Espanya pren a Catalunya per tal de rellançar l’economia i crear milers de llocs de treball.
El candidat ha estat molt crític a l’hora de parlar de les propostes d'ERC i CiU referents a la independència. ERC planteja un referèndum i CiU proposa un concert econòmic, propostes totalment inviables en el marc constitucional i polític actual. De la mateixa manera, ha parlat d’un PSC que segueix les directrius de la seva seu a Madrid i que no vol pactar amb els partits que proposen la independència. Ha considerat que “tornar a fer confiança als partits tradicionals seria un error històric, atès que ens han portat a aquesta crisi econòmica, política i cultural”.
Laporta ha tractat d’acostar-se als joves i ha explicat de quina manera el SI a Solidaritat Catalana per la Independència els podria afavorir. Ha afirmat que amb la independència es tindrien recursos per donar beques-salari als joves estudiants, dotades amb 8400€ anuals, que fomentarien l’estudi i l’excel·lència i permetrien als joves emancipar-se a partir dels divuit anys.
“Res de què fan els polítics per a vosaltres, sinó què podeu fer vosaltres pel vostre país!”. D’aquesta manera el candidat convidava als estudiants a votar SI a Solidaritat Catalana en les properes eleccions del 28 de novembre, recordant que això representaria “el passaport cap a la llibertat i la prosperitat de Catalunya”.
Un clam per la independència
Joan Laporta, cap de llista del partit Solidaritat Catalana, ha estat present avui a la facultad de Comunicació Blanquerna amb un missatge molt clar: Independència per Catalunya.
“He arriscat la imatge que havía aconseguit com a president del F.C Barcelona, tot i això estic content d’haver donat el pas a la política”. Amb aquestes paraules Joan Laporta començava el seu discurs a la facultat Blanquerna. El cap de llista de Solidaritat Catalana ha demanat el vot als estudiants just nou dies avans de les elecciones autonómiques.
El missatge de Laporta ha sigut incisiu i contundent: Per solucionar els problemas socials presents en la comunitat catalana es precís assolir la independència. L ’ Estat Espanyol roba una gran qüantitat de diners als catalans. D’aquesta manera ha fet referència a l’espoli fiscal de 22 millions d’euros per part de l’ Estat Espanyol envers Catalunya.
Joan Laporta també ha tingut paraules per criticar l’inmobilisme dels partits ERC i CIU, que segons ell ,no han fet res per la independència de Catalunya tot i haver format part del govern en legislatures anteriors.
Al acabar la conferencia s’ha donat pas a una ronda de preguntes on han sorgit questions diverses. Alguns fins i tot han elogiat a Laporta per la seva etapa anterior com a president del Barça. Les preguntes majoritariament referien a temes de caire social i económic posant a prova l’ideal d’Estat que proposa el candidat al govern.
Finalment Laporta s’ha acomiadat agraïnt l’ assistencia i la participació dels allà presents, els quals l’han correspòs amb un intens aplaudiment.
Joan Laporta demana el vot als estudiants
“He fet un pas a la política i cada vegada estic més content d’haver-lo fet”
El líder de Solidaritat Catalana fa un clam a la independència i expressa el seu desig d’esdevenir un Estat
“Eppur si muove” (i malgrat tot, es mou) han estat les paraules d’en Toni Aira, periodista i professor de Comunicació Política, dedicades al candidat a la presidència en el moment de la seva presentació.
Joan Laporta ha iniciat el míting expressant la seva sensació positiva d’estar en una universitat i de poder fer campanya davant d’un públic que pot decidir seguir sent jove a l’atur i discriminat d’una regió pobra d’Espanya o que pot decidir ser jove amb treball, beques i oportunitats d’un estat ric d’Europa.
El líder de Solidaritat Catalana ha fet campanya per la independència, el seu objectiu central que en cas d’esdevenir real, ens convertiria en el quart Estat més ric d’Europa. Amb aquest objectiu s'ha compromès a poder rellançar l’economia i a crear llocs de treball posant fi a l’espoli fiscal de 22.000 milions (3.000 euros per català) que cada any Espanya pren a Catalunya.
Les paraules de Laporta han estat en tot moment clares i contundents inspirant als joves estudiants de comunicació un model de bon comunicador. Als estudiants els ha proposat que fessin el pas per a deixar de dependre de l’Estat Espanyol. “El nostre repte és ser el millor Estat del món, el més eficient i el més modern”.
L’expresident Barcelonista no ha oblidat dedicar unes paraules a la resta dels partits que es presenten a les eleccions autonòmiques. Sempre amb subtilesa, ha acusat a CiU i a ERC de publicar concerts econòmics i referèndums inviables políticament i a nivell social.
El PP i el PSC han estat directament sentenciats per ser partits espanyolistes i als que suposa un error històric fer-los confiança. “Els partits tradicionals només ens han portat a una crisi social, cultural i política”
Finalment, i després de dues hores intenses de campanya i de torn de preguntes d'alumnes dirigides al líder, Joan Laporta ha tancat la trobada a can Blanquerna agraïnt juntament amb Toni Aira, la nombrosa assistència i participació dels presents. En "Jan" s'ha despedit alçant 4 dits de la mà dreta, simbolitzant les quatre barres de la nostra bandera i amb un clam de "visca Catalunya lliure!"
“He fet un pas a la política i cada vegada estic més content d’haver-lo fet”
El líder de Solidaritat Catalana fa un clam a la independència i expressa el seu desig d’esdevenir un Estat
A una setmana de les eleccions autonòmiques de Catalunya, Joan Laporta s’adreça als estudiants de la facultat de comunicació Blanquerna per expressar els seus objectius partidistes. L’expresident del F C Barcelona fa un pas a la política i assegura estar passant per una etapa de realització personal.
“Eppur si muove” (i malgrat tot, es mou) han estat les paraules d’en Toni Aira, periodista i professor de Comunicació Política, dedicades al candidat a la presidència en el moment de la seva presentació.
Joan Laporta ha iniciat el míting expressant la seva sensació positiva d’estar en una universitat i de poder fer campanya davant d’un públic que pot decidir seguir sent jove a l’atur i discriminat d’una regió pobra d’Espanya o que pot decidir ser jove amb treball, beques i oportunitats d’un estat ric d’Europa.
El líder de Solidaritat Catalana ha fet campanya per la independència, el seu objectiu central que en cas d’esdevenir real, ens convertiria en el quart Estat més ric d’Europa. Amb aquest objectiu s'ha compromès a poder rellançar l’economia i a crear llocs de treball posant fi a l’espoli fiscal de 22.000 milions (3.000 euros per català) que cada any Espanya pren a Catalunya.
“Només amb la independència tindrem
recursos per donar beques-salari als
joves estudiants i ajudar els més
emprenedors, en els seus projectes
laborals, empresarials, creatius,
artístics o d’investigació”.
Les paraules de Laporta han estat en tot moment clares i contundents inspirant als joves estudiants de comunicació un model de bon comunicador. Als estudiants els ha proposat que fessin el pas per a deixar de dependre de l’Estat Espanyol. “El nostre repte és ser el millor Estat del món, el més eficient i el més modern”.
L’expresident Barcelonista no ha oblidat dedicar unes paraules a la resta dels partits que es presenten a les eleccions autonòmiques. Sempre amb subtilesa, ha acusat a CiU i a ERC de publicar concerts econòmics i referèndums inviables políticament i a nivell social.
“Alguns volen fer creure que
tot canvia quan no canvia res.
tot canvia quan no canvia res.
Necessitem que feu el pas,
us vinc a demanar el vot"
us vinc a demanar el vot"
El PP i el PSC han estat directament sentenciats per ser partits espanyolistes i als que suposa un error històric fer-los confiança. “Els partits tradicionals només ens han portat a una crisi social, cultural i política”
Finalment, i després de dues hores intenses de campanya i de torn de preguntes d'alumnes dirigides al líder, Joan Laporta ha tancat la trobada a can Blanquerna agraïnt juntament amb Toni Aira, la nombrosa assistència i participació dels presents. En "Jan" s'ha despedit alçant 4 dits de la mà dreta, simbolitzant les quatre barres de la nostra bandera i amb un clam de "visca Catalunya lliure!"
Joan Laporta a FC Blanquerna
“Dipositar la papereta per a SI és el pas per un millor futur” J.Laporta
El candidat a la presidència de la Generalitat defensa la independència com a única alternativa per a sortir de la crisi.
Toni Aira i Joan Laporta a l'auditori de Blanquerna |
“He fet el pas a la política i estic cada cop més content d’haver-ho fet”. Així iniciava Joan Laporta el seu discurs davant els alumnes. Al llarg de la conferència, Laporta ha tractat molts temes amb els estudiants i, fins i tot, ha allargat la seva xerrada gairebé dues hores. El candidat de Solidaritat Catalana ha mostrat el seu desig per una Catalunya lliure, rica i orgullosa tal i com diu el seu lema de campanya “Catalunya, proper Estat d’Europa”. I és que essent així, “Catalunya seria el quart Estat europeu de major renda per càpita i a més, acabaríem amb l’espoli fiscal de 22 mil milions d’euros que Catalunya paga anualment a l’Estat Espanyol i no li serveixen per a res”.
Per a Solidaritat Catalana, la independència és la única forma de sortir de la crisi i ha afirmat als estudiants que han de reaccionar, que és una qüestió d’extrema necessitat. Laporta proposa invertir en infraestructures i polítiques educatives, a més de fomentar el corredor ferroviari del mediterrani –que permetrà importar productes de l’Àsia a Catalunya per mitjà dels ports de Tarragona i Barcelona–.
Joan Laporta ha ofert també la seva opinió sobre els altres partits polítics, sobretot d’aquells que “diuen que volen la independència, i un cop tenen el poder no lluiten per ella” en al·lusió a ERC i CiU. D’aquests últims, ha afirmat que “han esdevingut uns botiflers més. Jo sóc dels que els ha votat i m’han decebut enormement”. Ha afegit també que no li agradaria treure menys escons que el PPC i s’ha sumat a la crítica del polèmic videojoc d’Alícia Sánchez-Camacho.
En la xerrada, el candidat a la presidència s’ha mostrat proper i directe amb els estudiants: “Necessitem que feu el pas. Us vinc a demanar el vot per la independència, per fer de Catalunya el millor estat del món. Dipositar la papereta de SI és el pas per a un millor futur”. Fins i tot, ha tingut temps de bromejar amb els alumnes dient que “votar en blanc és lleig, i no dóna resultats” referint-se al vot de Sandro Rossell, actual president del Barça. Sobre aquest fet, s’ha sincerat amb els alumnes i ha afirmat que ha interposat una demanda al Grup Godó, a qui ha titllat de caverna mediàtica espanyolista.
Un cop acabat el míting, Joan Laporta ha mostrat un cop més la seva proximitat amb els alumnes deixant que tots tinguessin l’oportunitat de fer-li preguntes –algunes més polèmiques que d’altres- i després ha passat una estona fent-se fotografíes i xerrant amb els estudiants, a qui ha confessat que “el Barça guanyarà al Madrid. Tenim el millor equip”.
Joan Laporta demana un vot de confiança
Joan Laporta s’ha presentat a l’auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna amb un missatge ben clar: L’ independència de Catalunya. El Líder de Solidaritat Catalana ha presentat el programa del seu partit i ha demanat efusivament el vot als presents a la sala.
La conferència ha començat amb un petit preàmbul de Toni Aira qui ha cedit la paraula al expresident blaugrana. Aquest, amb la naturalitat a la que ens té acostumats, ha exposat les raons per les quals creu que s’ha de proclamar Catalunya un estat independent. Entre les més destacables estarien l’espoli fiscal del govern central, la protecció de la dignitat nacional, el potencial econòmic de Catalunya i millores tant en el camp educatiu com social. Aquestes idees les ha exposat de manera ordenada i ben argumentada apel·lant constantment a la dignitat del poble. Un cop presentat el projecte era hora d’argumentar perquè Solidaritat Catalana i no els altres partits independentistes. L’estratègia seguida per Laporta ha estat la desacreditació. Segons el seu perè tant ERC com CIU, a qui reconeix haver votat en el passat, formen part de la classe política acomodada que ja no es preocupa per la lluita per la Independència. A diferència d’ells, ha assegurat que Solidaritat Catalana centrarà la seva política en aquest objectiu. La sessió ha acabat amb el torn de preguntes tant dels assistents al meeting com dels internautes a través de twitter. S’han formulat preguntes de tota mena, fins i tot hi ha hagut temps pels elogis per la seva etapa blaugrana. Segurament la més compromesa ha estat la que acusava al seu partit de tenir només una idea central i poc programa polític. Laporta ha contestat aquesta pregunta dient que en el propi concepte d’Independència hi confluïen totes les idees i propostes de un projecte polític compacte.
En el meeting d’avui hem vist el Laporta al que estem acostumats: un líder segur, carismàtic i una mica xulesc. A deu dies de les eleccions haurà de demostrar que és quelcom més que un expresident de futbol amb aires de grandesa i que realment pot ser una alternativa forta i seriosa als demés partits independentistes.
Joan Laporta
“Al loro” amb la independència
· “Espanya ens ha portat a la crisi econòmica i moral. Volem una Catalunya plena, rica i orgullosa” ha manifestat Joan Laporta fent campanya a la facultat de comunicació Blanquerna
· Propugna una Catalunya lliure i no com un subgènere espanyol.
A pocs dies de les eleccions autonòmiques, Joan Laporta ha visitat avui la facultat de comunicació Blanquerna, fent campanya del seu partit polític, Solidaritat Catalana i mostrant als alumnes de la facultat els seus objectius com a futur president. Un cop acabada la seva tasca com a president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta es disposa a iniciar una nova etapa en l’àmbit polític on el seu objectiu és guanyar les pròximes eleccions que es celebraran el pròxim 28 de Novembre.
Joan Laporta té un discurs i una ideologia clars i així ens ho ha fet veure. Amb una cara seriosa i contundent, ha exposat el seu pla electoral d’una forma transparent: declarar Catalunya com un Estat independent. Ha estat un discurs força directe, sense ambigüitats on reiteradament ha insistit en el tracte d’ espoli fiscal que practica el govern espanyol sobre Catalunya. La política fiscal ens treu als catalans 22 mil milions d’euros cada any a canvi de res, i segons Laporta, aquest és un motiu més que suficient per declarar la independència.
Per altra banda, s’ha mostrat com un ésser proper a la societat que es preocupa per cada un dels individus de Catalunya i dels diferents grups socials que hi ha. Ha ressaltat la discriminació en què es troba l’educació. Hi ha un 18% de població estudiantil i només un 8% reben beques. Si Catalunya fos independent s’hi podrien destinar entre 8.500€ l’any per millorar i ampliar aquestes beques estudiantils. Contra la política de l’actual president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, qui ha aplicat la congelació de pensions i reduït els sous als funcionaris a causa de la crisi econòmica global que ha causat milers d’aturats, Laporta proposa augmentar les pensions fins a 2.500€ més, invertir en infraestructures i aprofitar el corredor mediterrani per crear nous llocs de treball i reduir considerablement l’atur.
La proposta de Joan Laporta és clara: la independència, però apart, pretén que Catalunya sigui un Estat que formi part de la Unió Europea. Sembla una bogeria, però seríem el 4rt Estat amb renda per càpita. D’aquí, Joan Laporta treu la conclusió que Espanya ens empobreix considerablement.
Per què votar Solidaritat Catalana? Aquesta era la pregunta que rondava pel cap de tots els presents en la sala. Primerament cal votar-los si es desitja la independència de Catalunya. Molts partits, afirmava Laporta, com Convergència i Unió o Esquerra Republicana de Catalunya tenen propostes bones però que són inviables dins del marc constitucional. Ell admet que havia votat a aquests partits i sempre l’han decebut, per aquest motiu ell crea aquest nou Solidaritat Catalana, que sí ens portarà cap a la independència.
Cal destacar la gran habilitat de Joan Laporta com a comunicador i el gran carisma que transmet al públic. Aquests aspectes els ha manifestat clarament en la ronda de preguntes on ha demostrat que té molt a dir per les llargues respostes que donava. Malgrat algunes preguntes més complicades i compromeses hem d’admetre la capacitat que té per defensar-se de les males llengües. Ara només caldrà veure com el sr. Laporta aconsegueix els 68 escons per entrar al parlament de Catalunya i com es defensa davant del parlament de Madrid per demanar la independència.
Laporta i l'Estat de Catalunya
9 dies abans de les eleccions fent campanya per la independència a la facultat de la Blanquerna Comunicació.
Avui dia 19 de novembre, Solidaritat Catalana per la independència ens ha fet una visita a l’auditori de la Blanquerna Comunicaió.
La xerrada ha durat gairebé dues hores. De les quals el protagonista, Joan Laporta, candidat a les eleccions, ha argumentat perquè Solidaritat Catalana és millor que els altres partits. A la mirada atenta de tot de joves. Després, aquests mateixos, l'han invadit amb una pluja de preguntes que els estudiants, ansiosos ha ser resposos, han fet.
En els seus arguments, Laporta ha donat varies avantatges que podria aportar el seu partit si el votéssim. Per exemple: acabar amb l'espoli fiscal ja que nosaltres paguem una quantitats de diners l'any que després no ens tornen, també que la població estudiantil (el 18% de la població) només rep un 8% de les beques, la indústria perd competitivitat i al més important, segons Laporta, que Catalunya seria més lliure, rica, plena i joiosa. El candidat ha repetit amb èmfasi que amb la independència podrem viure la nostra llengua, la nostra identitat i la nostra cultura.
També ha comentat que el seu partit és més honest que els altres, ell realment vol la independència. Com exemple ha posat ERC i CIU. Dos partits que segons ell, l'han decebut, tot i que al passat els va votar. Però ara creu que ells s'han aprofitat per arribar el govern. Per aquest motiu ell creu que el seu partit és més honest ja que ell si arriba al govern, no se'n aprofitarà si no que, lluitarà per la independència. Segons ell la independència no ens l'ha de donar ningú.
Això només és decisió nostra. Per acabar citaria dues frases més. Ha demanat amb claredat el vot dels alumnes i també ha preguntat què farien els joves pel seu país?
Subscriure's a:
Missatges (Atom)